Wedstrijdverslag Regio: DHC – Izegem

DHC Waas – HBC Izegem ( 11-12)  17-22

Thuiswedstrijd op zondagavond tegen Izegem, een ploeg die misschien wel binnen de mogelijkheden van DHC lag.

Maar, heel onverwacht, moest de thuiscoach het met 2 speelsters minder stellen dan voorzien waardoor de wisselmogelijkheden plots veel beperkter werden.

De start was goed, Jade scoorde al bij de eerste aanval en met ook nog goals van Louise en Saar  bleef DHC op gelijke hoogte met de bezoeksters (4-4 na 10’)

Het tempo van de wedstrijd bleef hoog en via Noor op de tegenaanval en individuele acties van Jade en Liese kwam DHC zelfs 7-4 voor. Izegem reageerde en kwam terug op gelijke hoogte (9-9 na 20’)

Saar bracht haar ploeg terug op voorsprong maar plots begon de thuisploeg te knoeien en dat liet Izegem toe om erop en erover te gaan. Lotte scoorde nog knap de gelijkmaker maar het laatste woord was toch voor de bezoeksters en dus moest DHC met een, niet onoverkomelijke, achterstand de rust in (11-12)

Tijdens de rust werden een aantal zaken bijgestuurd maar dat had niet het gewenste effect.

DHC begon wel heel slecht aan de tweede helft en het ene knullige balverlies na het andere liet de bezoeksters toe om zonder veel moeite de voorsprong te vergroten. 12-15 na 35’.

De thuiscoach nam toen een time-out om zich, voor de allereerste keer dit seizoen, toch wel een heel klein beetje boos te maken. Die “boosheid” had meteen zijn effect want via Noor en 2 keer Louise kwam de thuisploeg terug op gelijke hoogte. 15-15 na 45’.

Het thuispubliek zag het meteen terug zitten, ook al omdat de speelsters van Izegem ook even de kluts kwijtwaren.

Jade en Louise hielden hun ploeg nog even in de wedstrijd maar daar waar Izegem er wel in slaagde om hun betere spel terug te vinden ging het bij de thuisploeg van kwaad naar erger.

Maaike, die een vrij degelijke wedstrijd keepte zag in die laatste 10 minuten telkens weer bezoekende speelsters alleen voor haar opdoemen en aan de overkant kwamen de aanvallen van de thuisploeg niet verder dan slechte passes en slechte shots. Niets lukte nog en dus moest DHC in een 17-22 nederlaag berusten.

Conclusie, een slechte wedstrijd van de thuisploeg waarin de hoopgevende prestatie van vorige week bij leider THOR geen verlengstuk kreeg.

Aan inzet en motivatie ontbrak het zeker niet maar handbal-technisch kon, en moest, het een heel pak beter.

Volgend weekend staat er geen wedstrijd op de agenda, hopelijk brengen de Paasklokken voor sommigen een extra dosis zelfvertrouwen mee want ook daar is er nog vooruitgang te boeken.

Daarna volgt er nog een dubbele confrontatie met Dendermonde om het seizoen af te sluiten.

DHC: Maaike, Lara, Nanou, Lotte 1, Noor 2, Saar 2, Liese 2, Louise 5 en Jade 5.