Onze Visie

Onze Visie

Onze visie

DHC Waasmunster wordt enkel opengesteld naar een vrouwelijk publiek. Er bestaat een ongeschreven afspraak dat meisjes bij DHC aansluiten en jongens bij onze collega‚Äôs van HKW.  

Op seniorenniveau vindt elke sportster haar gading in onze club. Wij hebben 3 ploegen ingeschreven in de competitie en dit op verschillende niveaus. Zo kan de speelster die graag handbalt maar minder ambitie heeft spelen op landelijk niveau en de talentvolle speelsters stromen door naar onze beloftenploeg en eerste ploeg in nationale afdeling. 

Het is de missie van de club om steeds een ploeg af te vaardigen op het hoogste niveau en tevens alle andere ploegen te behouden. Het doel van de jeugdwerking is dus ook om deze ploegen te blijven voorzien van speelsters. Dit vereist evenwel een evenwichtsoefening bij de opleiding van de jeugdploegen. Het enerzijds opleiden van talentvolle jongeren en anderzijds de minder talentvolle jongeren toch behouden en hun ook belangrijk te doen voelen is waar het om draait in deze evenwichtsoefening. 

De warme clubsfeer die er heerst, vergemakkelijkt deze opdracht. De vriendschap tussen de speelsters en het samen streven naar leuk handbal overwint deze hindernissen.