Wedstrijdverslag Regio: Dendermonde – DHC

HBC Dendermonde – DHC Waasmunster  (4-10) 12-18

Midden in de Paasvakantie mocht DHC op bezoek bij Dendermonde. De 2 wedstrijden die DHC voor Nieuwjaar tegen deze tegenstander had gespeeld werden telkens verloren.

In de thuiswedstrijd leverde DHC een sterke prestatie af maar gaf de ervaring van de bezoeksters toch de doorslag en bij de terugwedstrijd kon de thuisploeg beter gebruik maken van de wel heel zwakke prestatie van het lei(ij)dende duo en zag DHC een quasi zekere overwinning toch nog wegglippen. 3e keer goede keer dan maar?

DHC begon met een kleine tactische aanpassing, hoekspeelsters Liese en Lotte namen in verdediging de backpositie voor hun rekening. De coach hoopte zo sterker te staan in de vele lijf-aan-lijf duels die de thuisploeg steeds aangaat. DHC ging van start met de bal en nog binnen de eerste  halve minuut had Louise er al eentje binnengeknald.

De verdediging stond meteen pal, Lotte en Liese gaven de coach meteen gelijk in zijn keuzes en Nanou kon samen met Saar het centrum gesloten houden. Met 2 knappe individuele acties bracht Jade haar ploeg op een 0-3 voorsprong vooraleer de thuisploeg kon tegenscoren. Het werd ook snel 2-3 maar daarna nam DHC de wedstrijd resoluut in handen. Louise, die een heel sterke 1e helft speelde, kon samen met Liese de kloof uitbreiden naar 2-5 en toen pivot Saar 2 keer vlak na elkaar een knappe aanvalscombinatie kon afwerken moest de thuiscoach naar de time-out kaart grijpen. De bezoeksters lieten zich echter niet van de wijs brengen, de wederoptredende Emma knalde een strafworp binnen en met nog 2 goals van Louise stoomde DHC door naar een 4-10 voorsprong bij de rust.

Maar zoals iedereen wel weet is een kloof van 6 doelpunten in het handbal geen zekerheid op puntenwinst en dus werd tijdens de rust de verdediging nog eens op scherp gezet. De eerste aanval van de bezoeksters na de rust liep alweer te pletter op de DHC muur waarin Lotte heel haar lichaam in de strijd wierp om de Dendermondse aanvalsters af te stoppen. Aanvallend ging DHC er als een wervelwind van door en in de tribune zagen de bezoekende supporters een aantal knappe combinaties. Liese (2x) en Saar, op een knappe assist van Kristien, hadden na 4 minuten in de 2e helft al de 4-13 op het bord gezet en de thuisploeg zag sterretjes. Ondertussen was in het DHC doel keepster Maaike aan een sterke wedstrijd bezig.

De buit leek binnen en dat zorgde voor een beetje concentratieverlies, Dendermonde kon zo maar liefst 4 keer na elkaar scoren. Van 5-14 naar 9-14 in de 42e minuut.

Een bezoekende time-out was nodig om iedereen terug bij de les te krijgen en dat had meteen effect. Verdedigend stond alles terug op scherp, het wekelijks kwartiertje krachtoefeningen begin duidelijk vruchten af te werpen en aan de overkant konden Jade en Louise hun team terug meer ademruimte geven. Nanou bekroonde haar sterke prestatie als middenopbouwer nog met een knap doelpunt (9-17 na 51’) en DHC was nu zegezeker.

DHC kon rustig aftellen naar het einde, Louise beloonde zichzelf nog met een mooie afsluiter en de supersonische knal (in Rusland was het afweersysteem al in alarmfase) van Liese eindigde spijtig genoeg op het doelkader. Eindstand 12-18 en speelsters en coach konden eindelijk nog eens op de foto voor een winfie.

DHC: Maaike, Kristien, Lotte, Nanou 1, Emma 1, Saar 3, Liese 3, Jade 4 en Louise 6