Wedstrijdverslag Regio: Thor – DHC

HC THOR – DHC Regio  (18-10)  28 – 25

Voor de 2e (en meteen ook laatste ) keer dit seizoen moesten de Regiodames de auto in voor een verplaatsing naar West-Vlaanderen. Bestemming Oostende om daar HC Thor te bekampen, een ploeg die tot nu toe nog niet had verloren en alleen maar in 2 wedstrijden een gelijkspel had moeten toestaan.

Eentje daarvan was een paar weken geleden in sporthal De Meermin toen DHC pas in de laatste minuten de overwinning zag wegglippen in een spectaculair duel met een 31-31 eindstand.

DHC kon deze keer slechts over 8 speelsters beschikken en dus was de hoop op puntenwinst vooraf niet al te groot. Maar elke wedstrijd begint met 0-0 en ondanks de beperkte wisselmogelijkheden ging DHC met open vizier de strijd aan.

Na amper 18 seconden had Jade al een gaatje in de thuisverdediging gevonden en dat was het begin van een heen en weer golvend (we hoorden zelfs de zee ruisen) aanvalsspel. De thuisploeg beschikte over een quasi voltallige wisselbank en hield het tempo hoog om zo te proberen de bezoeksters te versmachten.

Maar DHC ging in het hoge tempo mee en via alweer Jade, Nanou en 2 keer Louise bleef men in het spoor van de kustploeg. 6 – 6 halfweg de eerste helft. De thuisploeg drukte toen even door maar met 2 knappe goals van Lotte en alweer een sterk afstandsshot van Louise bleven de bezoeksters aanklampen (10-9 na 20’)

Maar het hoge tempo in combinatie met de beperkte wissels eiste zijn tol en de laatste 10 minuten van die eerste helft lukte er bij DHC niks meer. Aanvallend werd er te gemakkelijk balverlies geleden, verdedigend werden de 1 op 1 duels te dikwijls verloren en ook keepster Maaike kon haar goede niveau van in het begin niet aanhouden.

Een collectief zwak moment dus dat door THOR genadeloos werd afgestraft. In één ruk ging het van 10-9 naar 18-9 en het duurde tot vlak voor de rust vooraleer Louise nog iets kon terugdoen. Ruststand 18-10 en wedstrijd gespeeld dacht iedereen.

Maar tijdens de rust werd het vertrouwen terug opgekrikt en van bij aanvang van de 2e helft kon DHC gelijke tred houden met de thuisploeg. Jade en Louise bleven vlot de weg naar doel vinden en met nog 2 goals van Liese en eentje van Hannelore had DHC na 50’ de kloof tot 6 doelpunten verkleind. (24-16)  Ook al omdat Maaike in doel haar goede niveau van in het begin had teruggevonden.

Maar waar iedereen dacht dat de bezoeksters ook nu op hun adem zouden trappen bleek net het tegenovergestelde waar. De energietank werd tot op de bodem geleegd en ondanks sabotagewerk van het doelhout konden Jade vanop de rechterhoek en Louise met enkele goedgemikte raketten de tegenstander aan het twijfelen brengen. Liese had ondertussen van heel dichtbij kennis gemaakt met de betonnen sportvloer en moest bloedend aan de onderkin het veld verlaten.

De ingevallen Saar bracht in de voorlaatste minuut haar ploeg terug tot op 3 doelpunten (27-24) maar dichterbij kwam DHC niet meer. Lotte bepaalde de eindcijfers op 28-25 en dus moest DHC, ondanks een meer dan degelijke prestatie, alweer in de nederlaag berusten.

DHC: Maaike, Hannelore 1, Nanou 1, Saar 1, Liese 2, Lotte 3, Jade 8 en Louise 9