Wedstrijdverslag Regio: DHC – Thor

DHC Waasmunster – HC Thor  (19-12)  31-31

Ontgoocheling over het verloren punt, opluchting over het toch gehaalde punt, tevredenheid over de inzet en de teamspirit. Wisselende emoties in een wedstrijd met 2 ploegen die sportief met elkaar de strijd aangingen en bewezen dat dameshandbal in de regioreeks ook een aangenaam kijkstuk kan zijn.

DHC begon niet voltallig aan de wedstrijd maar kon toch 9 veldspeelsters op het wedstrijdblad laten noteren en kon voor de 2e week op rij rekenen op Celine in doel.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd gingen gelijk op, Noor en Jade kwamen al snel op het scoreblad en brachten hun ploeg 2-1 voor. THOR nam even over maar via Fien en Saar kwam DHC terug langszij en toen Louise in de 10e minuut 2 keer na elkaar scoorde kon de thuisploeg een kloofje slaan. De open verdediging van de bezoeksters liet de thuisploeg toe om regelmatig tot op de 6 meter door te dringen.

De ingevallen Nanou droeg ook meteen haar steentje bij en toen ook Myrthe van de bank kwam en direct 2 keer scoorde stoomde de thuisploeg door naar een 13-7 voorsprong.

De westvlaamse bezoeksters kregen geen greep op het gevarieerde aanvalsspel van DHC.

Liese, Noor, alweer Myrthe en Hannelore knalden hun ploeg naar een maximale 18-10 voorsprong en toen even later het rustsignaal kwam bij een 19-12 stand hadden alle veldspeelsters bij de thuisploeg al minstens 1 goaltje meegepikt.

Keepster Celine, die aan een knappe partij bezig was, mocht na de rust, succesvol, een strafworp omzetten en met nog goals van Saar, Fien en Noor kon DHC de 7 puntenkloof in stand houden tot in de 40e minuut.

Maar de thuisploeg kreeg het fysiek wat lastiger en toen de bezoeksters hun verdediging aanpasten en compacter gingen spelen werd het steeds moeilijker om nog de vrije doelkans te vinden.

De hardwerkende bezoeksters bleven strijden voor elke bal en via 2 tussenspurtjes kwamen ze terug tot op 2 doelpunten. 27-25 in de 48e minuut.

Een sterkspelende Myrthe leek met de hulp van een beweeglijke Jade de punten toch in eigen huis te houden. 31-27 na 54 min.

Maar toen diezelfde Jade met een pijnlijke schouder het veld moest verlaten was DHC plots een groot stuk creativiteit kwijt en de bezoeksters roken hun kans.

De thuisspeelsters speelden heel onrustig in aanval en in plaats in aanval op balbezit te spelen werd telkens weer, te snel, voor de verkeerde oplossing gekozen.

THOR kon zo op de counter telkens een goaltje dichtersluipen en ondanks schitterend weerwerk van Celine in doel kwamen de bezoeksters in de voorlaatste minuut op gelijke hoogte.

DHC verknoeide, door overhaasting, ook de laatste kans op een zege en mocht nog blij zijn dat de ultieme doelpoging van THOR, al dan niet op de buzzer, via de vingertoppen van Celine uiteenspatte op de deklat. Eindstand 31 – 31 na een aangenaam kijkstuk voor de enthousiaste supporters van beide teams.