Wedstrijdverslag Regio: Aalst – DHC

HC Aalst – DHC Regio  (8-5) 17-8

Je hoort het coaches dikwijls zeggen na een verloren wedstrijd: “Mijn spelers/speelsters hebben er alles aan gedaan, ik kan ze niets verwijten”.
Heel dikwijls zijn het maar holle woorden die ver van de realiteit afstaan.
Maar na de, cijfermatig iets te zware, nederlaag uit bij het sterke Aalst kon de DHC coach deze woorden naar waarheid uitspreken.

DHC speelde goed, gaf geen ruimte weg in verdediging en bij balverlies was er altijd wel minstens 1 speelster op tijd terug om ofwel de bal te recupereren ofwel de tegenaanval correct af te stoppen.

Louise scoorde vanop afstand de eerste 2 doelpunten voor haar team en dat liet DHC toe om de eerste tien minuten gelijke tred te houden met de sterke thuisploeg.

Aalst speelt vanuit een heel sterke, gesloten verdediging met daarachter een heel sterke keepster en ook het aalsterse doelhout kwam de thuisploeg af en toe ter hulp.

DHC kwam hierdoor maar moeilijk tot scoren en zag de shotsterke thuisploeg langzaam maar zeker uitlopen. Kristien zorgde voor de 6-3 en via een knappe individuele actie van Liese en een strafworp van Charlotte kon de schade bij de rust toch beperkt worden tot een 8-5 achterstand.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, DHC werkte hard in verdediging, moest zich alleen gewonnen geven op de sterke afstandshots van de thuisploeg maar botste aan de overkant iets te vaak op keepster en doelhout. 11 – 5 na 40 min.

Maar ook DHC-keepster Celine liet zich niet onbetuigd en pakte regelmatig uit met geweldige reddingen.

Met 2 lage afstandshots van Jade kwam DHC nog even terug tot 11-7 maar daarna kon de thuisploeg de voorsprong terug verder uitdiepen en toen Jade met een pijnlijke schouder het veld moest verlaten besloot de DHC coach om de resterende speeltijd te gebruiken om enkele speelsters op andere posities te laten spelen.

Liese kon nog eens tegenscoren maar DHC moest in een 17-8 nederlaag berusten.

Maar ondanks die nederlaag was er toch een gevoel van tevredenheid. In tegenstelling tot de wedstrijd in de reguliere competitie was DHC nu niet kopje onder gegaan en was men blijven strijden tot het einde.

Volgende week speelt DHC, uitzonderlijk, op zaterdag thuis tegen THOR en met een zelfde ingesteldheid zijn er misschien mogelijkheden op puntenwinst.

DHC: Celine, Saar, Myrthe, Hannelore, Noor, Fien, Kristien 1, Charlotte 1, Jade 2, Louise 2 en Liese 2.