Wedstrijdverslag Regio: Izegem – DHC

HBC Izegem – DHC Waasmunster  (10-7)  21-14

Voor de eerste keer dit seizoen trok DHC over de provinciegrens heen. Kort na het middaguur werd er vertrokken richting Izegem met een, door omstandigheden, vrij beperkte kern.

Het zou dus een heel moeilijke opdracht worden om de sterke thuisploeg punten afhandig te maken.

De heel ervaren thuiscoach, hij bracht vorig seizoen de herenploeg van Izegem naar de Bene-League, gaf bij aanvang van de wedstrijd speelgelegenheid aan een aantal jongeren in zijn kern.

Die moesten nog een beetje hun weg vinden en hiervan kon DHC profiteren om via Louise en Fien een 0-4 bonus op het scorebord te zetten. Ook al omdat Maaike wel raad wist met de lokale shots.

De thuisploeg kon het evenwicht wat herstellen maar halfweg de eerste helft stond de vierpuntenkloof nog steeds op het bord door toedoen van alweer Louise en Fien.

Sein voor de thuiscoach om wat extra power in te brengen en dat had meteen zijn effect op het wedstrijdbeeld. Steviger blokwerk op de cirkel en hardere afstandshots brachten Izegem vrij snel op gelijke hoogte en hun agressievere verdedigingswerk zorgde ervoor dat de bezoeksters nog maar moeilijk de weg richting doel vonden.

Enkel Liese kon nog via een knappe individuele actie tot scoren komen en dus moest DHC de rust in met een 10-7 achterstand.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, DHC kwam kracht tekort om te wedijveren met de thuisploeg maar bleef toch hard werken op de schade te beperken. Gelegenheidspivot Lotte zag haar harde werk toch beloond met een doelpuntje en met oa 2 opeenvolgende doelpunten van Nanou bleef de achterstand binnen aanvaardbare cijfers. 18-12 na 50 min.

In het laatste stuk van de wedstrijd had DHC het betere van het spel maar toen ging het westvlaamse doelhout een aantal keer voor stoorzender spelen.

Dichterbij komen zat er op deze manier niet meer in en met nog goals van Fien en Liese moest DHC berusten in een 21-14 nederlaag.

DHC: Maaike, Delphine, Noor, Jade, Lotte 1, Liese 2, Nanou 2, Louise 4 en Fien 5