Wedstrijdverslag Regio: DHC – Dendermonde: 16-20
Wedstrijdverslag Regio: DHC – Dendermonde: 16-20

Wedstrijdverslag Regio: DHC – Dendermonde: 16-20

DHC Regio – HBC Dendermonde  ( 9 – 9 )   16-20

Topper tussen 2 ongeslagen ploegen met een toch net iets beter gevulde tribune.

Voor het jeugdige DHC een ietwat onwennige situatie, de zeer ervaren bezoeksters waren in dit soort wedstrijden niet aan hun proefstuk toe.

De thuisploeg kon niet beschikken over keepster Rose, die last had van een lichte hersenschudding, maar kon gelukkig rekenen op beloftenkeepster Rune om de plaats in het doel in te nemen.

DHC kwam op voorsprong via Catoo, die in de eerste 10’ onhoudbaar was vanop de cirkel en de 7-meter. De bezoeksters konden echter steeds hun wagonnetje aanhaken waardoor de wedstrijd gelijk bleef opgaan. Nanou en Hannelore konden even voor een klein kloofje zorgen (7-5 na 18’) maar even later had Dendermonde de situatie terug rechtgezet.

Jade en Saar zorgden vlak voor het rustsignaal toch weer voor een kleine voorsprong ook nu kon Dendermonde nog tegenscoren. Ruststand 9 – 9, een perfecte weergave van het wedstrijdbeeld.

DHC kwam goed uit de rust en via Fien en Louise werd het 11-9. Maar niet voor de eerste keer dit seizoen werd DHC ongeduldig in aanval en het hieruit volgende balverlies werd 3 keer op rij afgestraft door de routinerijke Kristel Macharis.

DHC had het moeilijk, bleef knokken voor wat het waard was, maar ondanks goals van Louise en Hannelore en een sterke Rune in doel bleven de bezoeksters hun voorsprong behouden.

Fien met een afstandsschot en Kristien met een afgeweken bal brachten hun ploeg terug tot op 1 doelpuntje ( 15-16 na 50’) maar door overhaasting en wat pech, met 2 shots op de paal, kwam het niet tot de gelijkmaker en de bezoeksters straften,  genadeloos elk foutje af.

6 minuten voor het eindsignaal keek DHC tegen een vierpuntenkloof aan (15-19), de thuiscoach probeerde nog met 2 cirkelspelers de wedstrijd te doen kantelen maar Dendermonde liet zich niet verrassen. Het speelde heel volwassen de wedstrijd en won uiteindelijk verdiend met 16-20.

DHC weet dus weer wat verliezen is maar blijft met 8 punten wel op de 2e plaats in de rangschikking.

Winst volgende week, in een nieuwe thuismatch tegen Eeklo, kan een stevige stap betekenen richting de play-offs na Nieuwjaar.

DHC: Rune, Delphine, Noor, Liese, Lotte, Saar 1, Nanou 1, Kristien 1, Jade 1, Louise 2, Hannelore 2, Catoo 4 en Fien 4.