Wedstrijdverslag Regio: DHC – Eeklo : 19-27
Wedstrijdverslag Regio: DHC – Eeklo : 19-27

Wedstrijdverslag Regio: DHC – Eeklo : 19-27

DHC Regio – HC Eeklo (13-15)  19-27

Als het resultaat van handbalwedstrijden zou worden bepaald op basis van het aantal open doelkansen dan had DHC met zekerheid 2 punten kunnen bijschrijven.

Maar open doelkansen zijn nog geen doelpunten en dus moest DHC afgelopen zondag de zege aan de bezoeksters van HC Eeklo laten.

Op de openingsspeeldag van deze competitie had DHC nog een mooie en hardbevochten zege geboekt op het veld van de Meetjeslanders.

Maar in tussentijd hadden de bezoeksters een stevige kwaliteitsinjectie gekregen en dus wist men bij de thuisploeg dat het geen makkelijke avond zou worden.

Louise opende de score maar het eeklose kanon Hanne Byl reageerde meteen. Catoo en Lotte zorgden voor een nieuwe voorsprong maar de bezoeksters konden telkens gelijkmaken.

Nanou en Fien, vanop strafworp, konden profiteren van een tijdelijke overtalsituatie om een kleine kloof te slaan. Via Kristien werd het zelfs 9-5 maar eens terug op volle sterkte ging Eeklo, vooral via topschutster Byl op en over de thuisploeg en toen ook Joke Borgers haar opwachting maakte was DHC niet meer in staat op de bezoekende aanvalsgolven af te stoppen.

Tegelijk begon het aanvallend ook stroever te draaien, de kansen op 6-meter werden wel nog gevonden maar de eeklose doelvrouw wist bij meerdere gelegenheden de bal te keren.

Fien kon, alweer vanop strafworp, haar ploeg nog op gelijke hoogte brengen maar terug de leiding nemen lukte niet. Ondanks goals van Jade en Nanou moest DHC met een 13-15 achterstand de rust in.

In het begin van de 2e helft kon Catoo haar ploeg nog even in de running houden maar daarna trokken de eeklose dames, vooral via Borgers, het laken definitief naar hun kant.

Tactisch vond de coach geen oplossing tegen het bezoekende afstandshot en aan de overkant bleef het afwerkingspercentage veel te laag, ook al omdat meerdere pogingen te pletter vlogen op paal en lat.

Eeklo liep steeds verder weg en de bij de thuisploeg liet men het kopje wat hangen.

Liese zou uiteindelijk de eindstand vastleggen op 19-27, over heel de wedstrijd bekeken een verdiende overwinning voor de bezoeksters.

Volgend weekend is DHC vrij om daarna te hervatten met een uitwedstrijd in Aalst.

DHC: Rune, Noor, Saar, Hannelore, Lara, Louise 1, Lotte 2, Fien 2, Kristien 2, Jade 2, Liese 2, Catoo 4 en Nanou 4