Wedstrijdverslag Regio: Evergem – DHC: 23-24

Evergem – DHC Regio (10-13)  23 – 24

De liefhebbers van spannende romans met onvoorspelbare plotwendingen hadden afgelopen zondag in de Evergemse sporthal zeker hun gading gevonden.

Na 3 opeenvolgende overwinningen ging DHC op bezoek in het Meetjesland om daar te proberen de ongeslagen status te behouden en zo volgende week in eigen zaal het eveneens ongeslagen Dendermonde te ontvangen voor een onvervalste topper.

Ondanks het ietwat rare aanvangsuur (12 u ) schoot DHC als een raket uit de startblokken.

Nanou opende de score, Catoo en Fien gooiden de 0-3 op het bord vooraleer de thuisploeg kon reageren. Hoekspeelsters Lotte en Noor vonden ook de weg naar het doel. Een sterke Fien bleef de thuisverdediging te snel af en na 10’ stond het dan ook al 1-7.

Een makkelijke zege leek in de maak maar de thuisploeg kwam beter in de wedstrijd en de DHC speelsters vonden steeds vaker een sterke thuiskeepster op hun weg.

Ondanks goals van Saar, Hannelore en Jade konden de bezoeksters niet verhinderen dat de thuisploeg, een beetje tot ieders verbazing, terug op gelijk hoogte kwamen.

10-10 na 24’. Keepster Rose kon in die laatste minuten van die eerste helft echter haar doel, bij wijze van spreken, dichtspijkeren en met goals van Saar, Liese en Nanou leek DHC terug orde op zaken te stellen. Ruststand 10-13.

De bezoekende supporters hoopten op een nieuwe raketstart in de 2e helft maar die kwam er niet. De  thuisploeg bleef haar overwicht in kracht volop in de strijd werpen en bij DHC bleef het spel te slordig om de voorsprong verder uit te bouwen. 2x Catoo, Noor en Jade hielden de voorsprong op 3 doelpunten na 37’ (14-17) maar toen ging bij DHC even het licht uit. Evergem scoorde 3 keer op rij en en kwam zo terug langszij.

Via Fien en Liese kon DHC terug de leiding nemen maar toen Nanou even later van het veld moest met een kuitblessure kwam er plots weer twijfel in het spel. De thuisploeg profiteerde optimaal en ging op en over de bezoeksters. 21-20 na 52’. De time-out was hoognodig, Louise bracht ploeg terug langszij maar bij de daaropvolgende thuisaanval kreeg keepster Rose de bal vol op haar aangezicht. De thuisspeelster kreeg, zoals de reglementen het voorschrijven, een tijdstraf maar ook Rose moest een paar minuten naar de kant om te bekomen. Liese ging dan in doel maar kon niet verhinderen dat de Evergem alweer de leiding nam. DHC knokte voor wat het waard was, Rose kwam terug in doel maar 2 min voor het einde stond DHC nog steeds 1 goaltje achter (23-22)

De snelle Lotte scoorde de gelijkmaker en dankzij een knappe stop van Rose mocht DHC met balbezit de laatste minuut ingaan. Jade scoorde op 25 sec van het einde en de ultieme aanvalsgolf van de thuisploeg geraakte niet meer door de bezoekende afweergordel. Eindstand 23-24.

De zucht van opluchting was waarschijnlijk tot in Waasmunster te horen, de speelsters beseften allemaal dat het volgende week veel beter zal moeten maar met een 4e overwinning op rij mag er toch ook reden zijn tot tevredenheid.

Ook al omdat alle veldspeelsters bij DHC tot scoren kwamen en een aantal jonge speelsters steeds meer initiatief durven nemen.

DHC: Rose, Hannelore 1, Louise 1, Liese 2, Lotte 2, Noor 2, Saar 2, Nanou 3, Catoo 3, Jade 4 en Fien 4