Wedstrijdverslag Regio: DHC – Aalst:  17-15
Wedstrijdverslag Regio: DHC – Aalst: 17-15

DHC Waasmunster – Aalst 17-15 (9-7)

Na de deugddoende overwinning in Eeklo op de openingsspeeldag mocht DHC nu voor eigenlijk publiek, het altijd moeilijk bespeelbare, Aalst in de ogen kijken.

Lotte was jammergenoeg niet speelgerechtigd geraakt en moest dus tevreden zijn met een rol als supporter.

De wedstrijd startte aarzelend, beide ploegen hadden wat last van de, door omstandigheden, iets te korte opwarming en het duurde tot in de 5e minuut vooraleer Nanou de score kon openen.

Dat was het sein voor een heel sterk kwartier van de thuisploeg. Met snelle balwisselingen werd er regelmatig de ruimte op 6 meter gevonden. De bezoeksters konden niet anders dan de overtreding maken en de hieruit volgende strafworpen werden door Catoo en Jade binnengeknald.

De thuisploeg stoomde door naar 5-0 vooraleer Aalst iets kon terugdoen. 5-1 na 10’.

Ondertussen had Lara haar debuut bij de regio kunnen maken en toen DHC met 2 opeenvolgende pivot-goals van Saar verder uitliep naar 7-2 leek er geen vuiltje aan de lucht.

Via, alweer een strafworp van Catoo en snelle actie van Liese stond het in de 22e minuut zelfs 9-3.

En toen ging het plots mis, pech in de afwerking zorgde voor twijfel in aanval en hiervan maakte Aalst dankbaar gebruik om via pijlsnelle tegenaanvallen de kloof te verkleinen. Ruststand 9-7.

De rust en de peptalk hadden een positief effect en de, sterk spelende, Catoo kon met de hulp van Nanou en Jade als snel terug een vijfpuntenkloof op het bord zetten. 12-7 na 38’.

Maar toen herhaalde het scenario vanuit de eerste helft zich opnieuw, Een goede aalsterse keepster kreeg wat extra hulp van paal en lat en alweer sloeg de twijfel toe bij de thuisspeelsters.

De bezoeksters staken een tandje bij en ondanks een sterke ROSE in doel moest het thuispubliek nagelbijtend toezien. Met maar liefst 5 goals op rij ging Aalst erop en erover bij 13-14 na 53 min zag het er voor DHC niet goed uit.

Time out, rust prediken en de verdediging nog eens op scherp zetten.

Nanou zorgde voor de gelijkmaker, de bezoeksters kwamen nog 1 keer op voorsprong.

Catoo vond het toen welletjes, eerst als eindstation van een knappe aanval en daarna met een strafworp in de kruising bracht zij haar team terug op voorsprong. 16-15 in de 58e min.

Aalst gooide nog alles in de strijd maar de thuisverdediging gaf geen krimp meer.

15 sec voor het eindsignaal zorgde Fien vanop de hoek voor zekerheid over de 2 punten.

2 wedstrijden, 2 overwinningen, cijfermatig kan het seizoen niet beter beginnen.

Maar het aanvalsspel was in deze wedstrijd nog te wisselvallig om van een perfecte seizoensstart te kunnen spreken.

Volgende week speelt DHC opnieuw thuis, dit keer tegen Brabo. Mits een beetje meer regelmaat in aanval en wat meer geloof in eigen kunnen moet een 3e zege op rij tot de mogelijkheden behoren.

DHC: ROSE, Lara, Louise, Hannelore, Liese 1, Fien 1, Saar 2, Jade 3, Nanou 4 en Catoo 6

Verslag: Erik Van Mele