Wedstrijdverslag Regio: DHC- Denderbelle: 21-11

1 oktober 2023

DHC Waasmunster – Brabo Denderbelle  ( 8 – 6 )  21 – 11

Voor de thuiswedstrijd tegen Brabo moest DHC naast Emma (out met enkelblessure) ook Nanou missen. Lotte was echter voor deze wedstrijd wel speelgerechtigd geraakt. De thuiscoach kon dus toch over een goed gevulde wisselbank beschikken.

DHC startte sterk, na een vloeiende aanval werd Catoo vrijgespeeld op cirkel en de openingstreffer lag al meteen in het net.

De bezoekster uit Brabo reageerden meteen en via een afstandshot en een strafworp kwamen zij voor de eerste keer op voorsprong ( 1 – 2 na 5’ ).

Het zou meteen ook de laatste keer zijn.

Na een botsing was Jade even duizelig maar haar vervangster Louise knalde al meteen de gelijkmaker tegen de touwen.

De thuisspeelsters trokken het tempo op en de sterkspelende Fien zorgde samen met Catoo en Kristien voor een 6 – 2 voorsprong halfweg de eerste helft.

Er werd in die eerste helft al vrij veel doorgewisseld zodat iedereen al speelgelegenheid kreeg.

Dicht tegen de rust aan maakten de DHC-ers de fout om teveel mee te gaan in het fysieke spel van de ploeg uit Denderbelle. DHC kwam kracht te kort om de lijf-aan-lijf duels te winnen en zag, ondanks nog een knap doelpunt van Catoo, de voorsprong slinken tot 8 – 6 bij de rust.

Opdracht voor de 2e helft, meer de bal het werk laten doen en de fysieke duels zoveel mogelijk uit de weg gaan.

Bij de start van die 2e helft was het Brabo dat de score opende en zo de achterstand tot het kleinste verschil terugbracht. Maar in tegenstelling tot vorige week kregen de bezoeksters nu niet de kans om erop en erover te gaan.

Een, alweer, foutloze Catoo vanop de 7-meter, een individuele actie van Liese en een knal in de kruising van Fien deden de bezoeksters naar adem happen.

Enkel de rechteropbouwster van Brabo kon nog wat tegenspartelen maar na een nieuwe tussenspurt van Jade, Saar en Kristien stond het na 45’ al 16-9.

DHC bleef vlot doorwisselen, Noor, Lotte en Lara deden het verdedigend heel goed en ook aanvallend zijn de vorderingen merkbaar.

Hannelore pikte nog haar doelpuntje mee en Brabo moest nu helemaal de rol lossen. Met de weinige kansen die de bezoeksters nog kregen wist keepster Rose wel raad en aanvallend bleef DHC het goed doen. Het was uiteindelijk Fien die de 10-puntenkloof op het scorebord zette.

21-11 was meteen ook de eindstand.

3 op 3 voor DHC dat volgende week zondag een aperitiefwedstrijd moet gaan spelen in Evergem. Start van de wedstrijd op het middaguur.

DHC: Rose, Lara, Lotte, Noor, Hannelore 1, Saar 1, Liese 1, Louise 2, Kristien 2, Jade 3, Fien 5 en Catoo 6

Verslag: Erik Van Mele