Wedstrijdverslag: onze regioploeg wint hun eerste wedstrijd van het seizoen!

16 sept 2023

HC Eeklo – DHC Regio  (10-12)  18-22

Eerste (uit)wedstrijd van het seizoen, een nieuwe coach en een aantal afwezigen, dit waren de vooraf gekende factoren.

Al de rest zou tussen de lijnen en aan de wisselbank moeten ingevuld worden.

Beloftenkeepster Celine werd bereid gevonden om de afwezigheid van Rose op te vangen en Emma was speciaal vroeger uit vakantie gekomen om de schaarse rangen te vervoegen.

De thuisploeg begon zeer sterk, de lokale topscoorster liet meteen zien dat zij over een keihard shot beschikte en het, op training ingeoefende, blokwerk bleek bij DHC nog niet in staat hier aan te weerstaan.

Keepster Celine was  dan ook kansloos op de keiharde en goed gerichte shots.

Eeklo stond al snel 3-0 voor zonder dat DHC aanvallend kon dreigen.

DHC bleef echter rustig, trok het tempo wat op en via Jade en Catoo werd de kloof verkleind.

Het lokale doelhout verhinderde een aantal keer de gelijkmaker en toen de thuisploeg 3 keer op rij zijn kanon in stelling bracht stond DHC halfweg de eerste helft 8-4 achter.

Een tactische time-out en een nieuw verdedigend systeem deden de wedstrijd kantelen.

Nanou en Emma brachten brachten DHC terug in het spoor van de thuisploeg maar toen Emma even daarna uitviel met een enkelblessure was het toch weer even puzzelen.

Maar geholpen door een beter sluitende verdediging kwam ook keepster Celine meer op het voorplan en de thuisploeg kon in de laatste 10’ maar 2 keer scoren.

DHC ging op en over de thuisploeg via de sterkspelende Jade die samen met Catoo en , de na enkele jaren afwezigheid, wederoptredende Kristien voor een 10-12 ruststand zorgde.

Tijdens de rust werd de verdediging nog een beetje aangescherpt en de 2e helft werd sterk aangevat met goals van Liese en alweer Jade.

Keepster Celine stopt 50% van de lokale doelpogingen en haar ploeggenoten maakten daar dankbaar gebruik van om de thuisploeg steeds verder achter zich te laten.

Nanou, Jade en Liese diepten de kloof steeds verder uit en toen ook Hannelore een doelpuntje kon meepikken bereikte DHC zijn maximale voorsprong. 14-22 na 52’.

De hardwerkende Noor kreeg nog een heel lichte tijdstraf wat de thuisploeg toeliet om nog een paar keer te scoren maar DHC kon rustig uitspelen en haalde het uiteindelijk met 18-22.

DHC: Celine, Noor, Hannelore 1, Emma 1, Kristien 1, Catoo 2, Liese 3, Nanou 4 en Jade 10

Verslag: Erik Van Mele