DHC Regio – HBC Evergem  (10 – 7 ) 19 – 16

Na 4 opeenvolgende nederlagen wou DHC absoluut de punten thuishouden tegen hekkesluiter Evergem.

Naast de langdurig geblesseerden Rose, Emma, Catoo en Nanou was ook Saar onbeschikbaar.

Charlotte en Myrthe kwamen over van de beloften om hun totaal aan speelminuten wat op te krikken.

Superfoods, sportdieet, koolhydraten, vergeet het maar. Voor Louise is appelmoes de ideale sportvoeding.

Al binnen de eerste minuut had zij haar eerste van de avond binnengeknald en even later deed zij het nog eens netjes over.

Charlotte, die door de onbeschikbaarheid van Catoo en Saar als pivot in de basis was gestart, had meteen een impact op het team door de 3-0 op het bord te knallen.

Evergem, dat uit noodzaak wat speelsters van hun eerste team had moeten oproepen , kon daarna het evenwicht herstellen maar via Fien (2x) en opnieuw Charlotte kon de thuisploeg de 3-punten kloof vrijwaren. Een snelle individuele actie van Liese en een knappe goal vanop de hoek via Noor bracht de stand zelfs op 8 – 3. (20’)

Evergem stribbelde nog wat tegen maar via een nieuwe dubbelslag van Louise kon DHC gaan rusten met 10-7.

Na de rust had DHC het even moeilijk met de aangepaste verdediging van de bezoeksters maar een time-out bracht een beetje rust en toen Charlotte op de fast-break kon scoren was de thuisploeg terug op het goede spoor.

Keepster Maaike kon de bezoekende aanvalsters regelmatig afstoppen en DHC kwam eigenlijk niet meer in de problemen.

Jade en Fien zorgden voor een nieuwe 5-puntenkloof en ondanks verwoede pogingen van enkele ervaren bezoeksters kon de thuisploeg via Liese en Delphine de voorsprong in stand houden.

All-rounder Lotte pikte ook haar doelpuntje mee en toen ook Myrthe bij haar debuut tot scoren kwam was DHC zegezeker.

Evergem scoorde nog tweemaal in de laatste minuut maar toen was men op de tribune de overwinning al aan het vieren. Eindstand 19-16 en niets dan blije gezichten bij de thuisploeg.

Volgende week is er, uit bij Dendermonde, de laatste wedstrijd van 2023.

Na de jaarwisseling volgt dan de nacompetitie met de teams uit West-Vlaanderen.

DHC: Maaike, Lara, Hannelore, Kristien, Noor 1, Lotte 1, Delphine 1, Jade 1, Myrthe 1, Liese 2, Fien 3, Charlotte 3 en Louise 6.