Wedstrijdverslag Regio: Denderbelle – DHC:

Brabo Denderbelle – DHC Regio 24-15 (11-10)

De regio ploeg van DHC was niet alleen puntenloos gebleven in de laatste 3 wedstrijden, er was vanuit de “ziekenboeg” ook alleen maar slechts nieuws gekomen.

Emma is nog steeds out door haar enkelblessure op speeldag 1, keepster Rose is ook voor lange tijd met een hoofdblessure, Nanou moet nog enkele weken rusten met een spierscheur in de kuit en de knieblessure van Catoo is zoals gevreesd een kruisbandletsel waardoor zij maandenlang uit zal zijn.

Ook Kristien moest door werkomstandigheden verstek geven voor de verplaatsing naar Brabo Denderbelle.

Maar er was ook positief nieuws. Maaike kwam, na een paar jaar inactiviteit, terug aansluiten om het doel te verdedigen en Phoebe kwam even uit inactiviteit om de regioploeg te steunen.

DHC ging vlot van start met het openingsdoelpunt van Louise en via Liese en Fien werd het zelfs 0-3.

De thuisploeg stelde wat bij en kon het evenwicht herstellen. De wedstrijd bleef hierdoor een hele tijd gelijkopgaand waarbij voor DHC vooral Jade goed bij shot was. 8 – 8 na 20’

Maar in de daaropvolgende minuten kreeg de thuisploeg extra hulp van het doelkader.

3 keer op korte tijd trof DHC paal en lat, en de thuisploeg kon hiervan profiteren, oa met een afgeweken shot dat over keepster Maaike in de kruising zeilde. 10-8 na 25’.

Een sterke Hannelore kon vanop de rechterhoek nog 2 keer scoren maar omdat de ingekomen Phoebe ook het doelkader op haar weg vond moest DHC toch met een kleine achterstand de rust in.

11-10

Zoals de regels het voorschrijven werd er tijdens de rust van kant en doel gewisseld maar ook het doel aan de andere kant bleek niet DHC-gezind. In het eerste deel van die 2e helft kon DHC enkel scoren via Louise, een viertal andere pogingen vlogen alweer te pletter op paal en lat.

De thuisploeg kon uitlopen tot 18-12, DHC bleef knokken voor elke bal maar ondanks al die inzet kon het de achterstand niet mee goedmaken. Vooral omdat een goedspelende thuiskeepster steeds maar kon blijven rekenen op de hulp van… ,U raadt het al,….. paal en lat.

Ook tafeloffical Belle kon haar ogen niet geloven. Via Hannelore en Phoebe kon DHC uiteindelijk toch een paar keer de openingen tussen keepster en doelpaal vinden maar de, te zware, 24 – 15 nederlaag was niet meer te vermijden.

Alweer verloren dus, alweer veel pech in de afwerking maar toch ook weer met veel inzet gespeeld en voldoende kansen afgedwongen.

Het beter afwerken van die kansen zal de sleutel worden om volgend weekend, thuis tegen Evergem, te proberen om weer aan te knopen met de overwinning.

DHC: Maaike, Saar, Lara, Lotte, Delphine, Louise 2, Fien 2, Liese 2, Jade 3, Phoebe 3 en Hannelore 3