Wedstrijdverslag Regio: DHC – Dendermonde

DHC Regio – HBC Dendermonde  (16-10)  25-19

Voor de allerlaatste keer dit seizoen mochten de regio-dames van DHC op zoek naar puntenwinst. In hun thuisbasis “De Meermin” namen zij het op tegen HBC Dendermonde.

Twee weken geleden was DHC, na een sterke verdedigende prestatie, de zege gaan wegkapen in datzelfde Dendermonde dus hoopte het thuispubliek op nieuwe puntenwinst om zo het seizoen in stijl af te sluiten.

De thuiscoach haalde vooraf het belang van de defensieve organisatie nog eens aan en vroeg om met snelle omschakelingen de tegenstander conditioneel te overvleugelen.

Maar de bezoeksters waren niet gekomen om zomaar het spel te ondergaan en de onvermijdelijke Kristel Macharis opende meteen de score voor Dendermonde.

DHC moest aanvallend even zoeken naar het juiste ritme en zag in de openingsminuten ook een strafworp staalhard op de paal belanden.

Maar even later kon Nanou toch de gelijkmaker binnenknallen en toen Kristien na een snelle counter de 2-1 op het bord gooide nam DHC de leiding en zou die in het resterende deel van de wedstrijd nooit meer afgeven.

Bij een nieuwe strafworp kwam de wederoptredende Lies van de bank om haar eerste van het seizoen te scoren en via Jade en Saar werd de voorsprong verder uitgebreid. Met een nieuwe strafworp van Lies stond het na 10’ al 6-2. Dendermonde probeerde de bakens te verzetten en bleef geduldig de gaatjes zoeken in de thuisverdediging.

Maar de inbreng van Louise gaf nieuwe ademruimte en met 4 goals op enkele minuten tijd zorgde zij ervoor dat de voorsprong  stabiel bleef. 11-7 na 16 minuten.

Een veldgoal van Lies gevolgd door een tegenaanval van Hannelore deden Dendermonde pijn en geholpen door een sterke Maaike in doel kon de thuisploeg met de rust in zicht de voorsprong nog vergroten. Louise scoorde al haar vijfde en ook Jade stond bij het rustsignaal al met 4 streepjes achter haar naam. Ruststand 16-10.

Met Lara in de ploeg werd de tweede helft aangevat en DHC greep de tegenstander meteen naar de keel. Saar knalde vanop afstand de bal in de kruising en 2 knappe aanvalscombinaties werden door Nanou en Jade knap afgewerkt. Zo bereikte DHC na amper zes minuten in de tweede helft een maximale voorsprong van 8 doelpunten. 19-11.

De bezoeksters probeerden de bakens nog te verzetten en dat lukte even omdat de thuisploeg iets te snel op de rem ging staan. 19-16 na 48’.

Een time-out zette DHC teug op het goede spoor en een vlotscorende Jade kon samen met Noor de voorsprong terug uitbreiden. Liese en Lotte bleven keihard werken in verdediging en konden de bezoekende aanvalsgolven een halt toe roepen. Lies, 2 keer Nanou en Jade met haar 7e zorgden voor zekerheid over de thuiswinst. Maaike beloonde haar sterke wedstrijd nog met een penalty-stop en de thuissupporters konden op enkele minuten van het einde al beginnen vieren.

Eindstand 25-19. Met 2 opeenvolgende zeges beloonde DHC zichzelf zo met een mooi seizoenseinde. Een seizoen dat goed begon, door blessures een beetje op en af ging en uiteindelijk nog sterk eindigde.

DHC: Maaike, Lara, Liese, Lotte, Hannelore 1, Kristien 1, Noor 1, Saar 2, Lies 4, Nanou 4, Louise 5 en Jade 7.