Wedstrijdverslag Regio: Dendermonde – DHC
Wedstrijdverslag Regio: Dendermonde – DHC

Wedstrijdverslag Regio: Dendermonde – DHC

HBC Dendermonde – DHC Regio (10-15) 28-26

Laatste wedstrijd van de 1e ronde, laatste wedstrijd van 2023. Een uitwedstrijd bij het altijd moeilijk te bespelen en ervaren Dendermonde.

De thuisploeg stond niet op haar sterkst maar ook bij DHC ontbraken nog steeds de langdurig geblesseerden. De wedstrijd kon dus alle kanten uit.

DHC begon, zoals wel vaker dit seizoen, vlot aan de wedstrijd. Fien scoorde al meteen bij de eerste aanval en via Louise en Noor ging het naar 2 – 4. Een bijwijlen vlot spelende regio ploeg liep nog verder uit met goals van Charlotte en Jade en halfweg de eerste helft kon Saar de maximale voorsprong op het bord gooien. 4 – 10

De thuiscoach nam een time-out en Dendermonde ging meer op de oude vertrouwde manier spelen.

Het evenwicht werd zo enigszins hersteld maar Jade en Lotte konden toch de voorsprong vrijwaren.

Storende factor in de wedstrijd, voor beide ploegen, was de arbitrage die nauwelijks lijn – of loopfouten floot en al zeker niet als er een doelpunt uit volgde.

De thuisploeg kon hier net iets beter gebruik van maken dan de onervaren bezoeksters wat resulteerde in een 10-12 tussenstand na 26’.

Charlotte kon toen slim enkele ballen onderscheppen en zo samen met Liese op de tegenaanval haar ploeg terug meer ademruimte geven. 10-14.

Maaike bleef het ondertussen goed doen in doel en dat liet Kristien toe om de 10-15 ruststand op het bord te gooien.

Na de rust bleef deze kloof lange tijd op het bord, door een sterke Charlotte die oa enkele strafworpen knap omzette.

Maar bij  beide ploegen steeg de frustratie over de arbitrage en het was toen al duidelijk dat dit nog een rol van betekenis zou spelen.

Jade, Saar en 2 keer Myrthe hadden er voor gezorgd dat DHC na 45’ nog steeds 5 doelpunten voorsprong had en een uitzege leek in de maak.

Een thuisspeelster kon haar boosheid richting de scheidsrechters nog nauwelijks bedwingen en toen zij na haar wissel even haar frustratie botvierde op een kastdeur was de scheidsrechter er als de kippen bij om haar, een beetje flauw, de rode kaart te tonen.

De thuisploeg kreeg hierdoor een extra boost energie en bij DHC sloeg, ook niet voor de eerste keer dit seizoen, de twijfel toe. Louise stribbelde nog even tegen maar de bezoeksters speelden te onrustig om nog een vuist te kunnen maken. De thuisploeg gooide al haar ervaring in de strijd en DHC was te braaf, te naïef en te onervaren, om op dezelfde manier de arbitrage te bespelen. Lotte scoorde nog de 24-26 maar daarna was het enkel nog de thuisploeg die kon scoren.

30 sec voor het einde was er toch nog kans op een puntje maar de thuiskeepster stopte knap de strafworp en zo bleef DHC, een beetje onverdiend, met lege handen achter. Eindstand 28-26.

Ontevredenheid over de nederlaag, tevredenheid over de eerste 45’ en over het feit dat alle veldspeelsters tot scoren kwamen.

DHC: Maaike, Fien 1, Kristien 1, Liese 1, Myrthe 2, Noor 2, Saar 2, Lotte 2, Jade 4, Louise 5 en Charlotte 6

Het overheersende gevoel na deze eerste seizoenshelft is toch positief. Blessures zorgden voor wat onrust. Maar tegelijkertijd ook voor kansen en speelgelegenheid voor de jongeren. Het keepersprobleem werd opgelost eerst door Rune en Celine en de laatste weken door Maaike.

Phoebe kwam als eens depanneren en de laatste 2 wedstrijden mochten we Charlotte en Myrthe verwelkomen.

De 5 zeges hadden er, met wat geluk, ook 6 of 7 kunnen zijn. De jonge speelsters hebben stappen vooruit gezet en de sfeer is nog steeds super.

Gelukkig eindejaar en een sportief en gezond 2024.