Wedstrijdverslag Regio: Aalst – DHC: 21-9
Wedstrijdverslag Regio: Aalst – DHC: 21-9

Wedstrijdverslag Regio: Aalst – DHC: 21-9

HC Aalst – DHC Regio  ( 8-6 )  21 – 9

DHC kende met 4 opeenvolgende overwinningen een geweldige start van het seizoen.

Nadien volgden 2 nederlagen tegen leider Dendermonde en een verrassend sterk Eeklo.

Om te kunnen blijven meedraaien in de top 3 van het klassement zou een zege, uit bij Aalst, meer dan welkom zijn.

Maar om allerlei redenen (kwetsuren, studies, stage,…) kon DHC niet op zijn sterkst aantreden en moest het zelfs hoekspeelster Lotte in de basis laten starten als rechteropbouwer.

Na amper 2’ minuten werd het nog erger toen ook Nanou met een spierblessure het veld moest verlaten. De spoeling werd toen wel heel dun maar toch gingen de bezoeksters volop de strijd aan met de, over een volle bank beschikkende, thuisploeg.

Aalst liep snel 2-0 uit maar via Kristien, Jade en, een met veel durf spelende, Lotte kon DHC tot in de 24e minuut gelijke tred houden (5-5)

Aalst liep weer 2 doelpunten uit en ondanks een strafworp van Catoo kreeg DHC deze kloof voor de rust niet meer gedicht. Ruststand 8-6.

Lotte bracht na de pauze haar ploeg terug tot op 1 goal maar de hoop op een goed eindresultaat was van korte duur.

De bezoeksters hadden te weinig wisselmogelijkheden in de opbouwrij en de vermoeidheid sloeg ongenadig toe. Ongelukkige balverliezen, slecht getimede shots en 2 gemiste strafworpen waren het gevolg en ondanks een sterk keepende Celine moest DHC lijdzaam toezien hoe de thuisploeg 7 keer op rij kon scoren.

15-7 na driekwart wedstrijd.

Kon het nog erger? Ja, want ook Catoo moest geblesseerd de wedstrijd staken en dus zat er voor DHC niks anders op dan de kelk tot op de bodem ledigen.

Er vloeiden traantjes, enerzijds omwille van de eigen prestatie, anderzijds uit frustratie door enkele wel heel discutabele tijdstraffen.

Jade en Lotte konden toch nog wat weerwerk bieden maar na 60’ stond er een, veel te zware, 21 – 9 eindstand op het scorebord.

In de kleedkamer was het na de match, begrijpelijk, heel stil en dus moest de coach het doosje peptalk opentrekken.

Hopelijk vallen de  blessures van Nanou en Catoo mee want DHC moet met Rose en Emma al 2 speelsters voor lange tijd missen.

Lichtpuntje was de prestatie van Lotte die zich, op voor haar ongewone posities, goed uit de slag trok en misschien wel een extra troef in de opbouwrij kan worden.

DHC: Celine, Saar, Nanou, Lara, Hannelore, Liese, Catoo 1, Kristien 2, Jade 3 en Lotte 3